ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία παρενέβη στις εκλογές στη Ροδόπη υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου»

mitsotakis-i-tourkia-parenevi-stis-ekloges-sti-rodopi-yper-sygkekrimenou-ypopsifiou

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ανέφερε ξεκάθαρα ότι στη Ροδόπη -τη μοναδική περιοχή όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές- υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του συγκεκριμένου υποψηφίου.

«Βόμβες» Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», καθώς έκανε λόγο ξεκάθαρα για ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του Οζγκιούλ, υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι γνωστός για την υιοθέτηση της ακραίας τουρκικής προπαγάνδας για τη Θράκη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι΄αυτό», ωστόσο υπογράμμισε ότι υπήρξε τουρκική παρέμβαση για τον συγκεκριμένο υποψήφιο, και «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη αναφέρει συγκεκριμένα:

«Και στη Θράκη ακούστηκαν καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία.

Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη.

Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι΄αυτό.

Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».
Πυρά Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Οζγκιούρ στη Ροδόπη

Επίσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος με ανακοίνωσή του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «αναλύσει και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ», υπογραμμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος υιοθετεί την ακραία τουρκική προπαγάνδα.

Αναλυτικά η δήλωση Σκέρτσου:

«Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ.

Η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης: «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».
newsbomb.gr