ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Αλέξης Τσίπρας: H ανεπάρκεια και η διαφθορά είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης της ΝΔ

alexis-tsipras-h-aneparkeia-kai-i-diafthora-einai-dyo-apo-ta-vasika-charaktiristika-tis-diakyvernisis-tis-nd

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέφτηκε σήμερα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κ. Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του Δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Και αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης, αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας εξερχόμενος της συνάντησης.

Ο ίδιος σημείωσε πως «η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά, εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια ‘’golden boys’’ απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση». Παράλληλα, τόνισε ότι «ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε λέγοντας πως «και αυτή είναι η δική μας δέσμευση, να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη».

alexis-tsipras-h-aneparkeia-kai-i-diafthora-einai-dyo-apo-ta-vasika-charaktiristika-tis-diakyvernisis-tis-nd

newsbeast.gr