ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Εθνική Ελλάδας: Στις ΗΠΑ για παίκτες με ελληνικές ρίζες οι Κώστας Τσαρτσαρής και Γιάννης Καλαμπόκης

ethniki-elladas-stis-ipa-gia-paiktes-me-ellinikes-rizes-oi-kostas-tsartsaris-kai-giannis-kalampokis

Ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Γιάννης Καλαμπόκης θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να αναζητήσουν αθλητές και αθλήτριες του μπάσκετ, οι οποίοι και θα μπορούσαν να ενισχύσουν την Εθνική Ελλάδας, στις μικρότερες ηλικίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, “Greeks Abroad” της ΕΟΚ, ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τσαρτσαρής και ο προπονητής της Εθνικής U16, Γιάννης Καλαμπόκης, θα βρεθούν στις ΗΠΑ από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου. Στόχος να βρουν τους επόμενους ομογενείς για την Εθνική Ελλάδας, από την οποία έχουν περάσει αντίστοιχα, ο Νικ Καλάθης, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Κώστας Κουφός και πολλοί ακόμη παίκτες, με κορυφαίο όλων φυσικά, τον μεγάλο Νίκο Γκάλη.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Την πρώτη του ομαδική δράση θα έχει το πρόγραμμα “Greeks Abroad” που έχει δημιουργήσει η ΕΟΚ, στη Νέα Υόρκη το διάστημα 28/3 – 2/4 . Ο στόχος του προγράμματος είναι να βρεθούν αθλήτριες και αθλητές νεαρής ηλικίας από όλον τον κόσμο με ελληνικές ρίζες και εκτός από το να εντοπιστούν και να παρακολουθείται η αθλητική τους πρόοδος, να αποκτήσουν και άμεση επαφή με τους ανθρώπους του μπάσκετ από την χώρα των προγόνων τους.

Ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστας Τσαρτσαρής και ο υπεύθυνος του “Greeks Abroad” και προπονητής της Εθνικής U16, Γιάννης Καλαμπόκης θα ταξιδέψουν για τις ΗΠΑ και θα επιβλέψουν τις εκδηλώσεις του camp, που δεν είναι μόνο προπονητικές αλλά θα υπάρχουν και πολλές άλλες χρήσιμες δράσεις για τα παιδιά.

Οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές είναι καλεσμένοι στο camp, το οποίο διοργανώνει ο ομογενής γυμναστής και προπονητής της Super League Athletic Academy Δημήτρης Πριστούρης (James Pristouris), θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2005 και μετά.

Στην πλατφόρμα της SLAA μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Ελληνες ως δεύτερης γενιάς, και από τις ομάδες που θα συγκροτηθούν, θα επιλεγεί στο τέλος και ένα παιδί το οποίο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα προπονηθεί με την Εθνική ομάδα του αντίστοιχου ηλικιακού του γκρουπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια με προπονητές της G League αλλά και από High School, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για δώρα στους συμμετέχοντες με φανέλες της Εθνικής Ελλάδας.

ethniki-elladas-stis-ipa-gia-paiktes-me-ellinikes-rizes-oi-kostas-tsartsaris-kai-giannis-kalampokis

newsit.gr