ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Απάντηση Πλεύρη σε Κούγια για την Υπόθεση της Πάτρας: Χρέος μου να παράσχω νομική υποστήριξη σε γιατρούς

apantisi-pleyri-se-koygia-gia-tin-ypothesi-tis-patras-hreos-moy-na-parasho-nomiki

Έχει προηγηθεί αίτημα των γιατρών του Καραμανδανείου προς τον Υπουργό

Απάντηση στον Αλέξη Κούγια έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή γραπτή δήλωση του δικηγόρου που έκανε λόγο για «χαμηλό επίπεδο» πολιτικών.

«Από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;» διερωτάται ο κ. Κούγιας.

Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε: «Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, οπως ο ιδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παρασχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

Έχει προηγηθεί το αίτημα των γιατρών του Καραμανδανείου προς τον Υπουργό, να υπάρξει παρέμβαση «για τα όσα υφίστανται από την εμπλοκή τους στην υπόθεση της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα».
tempo24.news