ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Θεσσαλονίκη: To Iσραήλ τιμώμενη χώρα στην 87η ΔΕΘ - Σε αναμονή για το τελικό ναι

thessaloniki-israil-timomeni-hora-stin-87i-deth-se-anamoni-gia-teliko-nai

To Iσραήλ αναμένεται να είναι η τιμώμενη χώρα στην 87η ΔΕΘ

Το τελικό «ναι» από το Ισραήλ περιμένει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo προκειμένου να ανακηρύξει τη χώρα αυτή ως τιμώμενη της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Τάσος Τζήκας, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για τη 12η Zootechnia (2-5/2).

«Έχουν γίνει όλες οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις και περιμένουμε την τελική απάντηση από πλευράς του Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Τζήκας, επισημαίνοντας πως σε κάποια από τις επόμενες διοργανώσεις, η Αίγυπτος θα είναι και αυτή τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ.

Αναφερόμενος δε στην 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «FORWARD GREEN» της ΔΕΘ-Helexpo, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 31 Μαρτίου ώς και 2 Απριλίου 2023, ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι δεν αποκλείεται τιμώμενη χώρα να είναι φέτος η Βουλγαρία, «που είναι πολύ δραστήρια στον συγκεκριμένο τομέα», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την εγκαινιάσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Η «FORWARD GREEN» απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς, που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και «έξυπνες» συνεργασίες, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην αύξηση του κύκλου ζωής προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
typosthes.gr