ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Καραμελωμένα πατζάρια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού!

karamelomena-patzaria-me-droseri-saltsa-giaoyrtioy

Υλικά

Για την σάλτσα γιαουρτιού

5 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ. σ μέλι

1 μικρή σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

4-5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

ή
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο

αλάτι, πιπέρι

Ετοιμασία

Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο

Υλικά για τα καραμελωμένα παντζάρια

5 παντζάρια

1 κ.σ καστανή ζάχαρη

2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο

2 κ.σ βούτυρο ή 2 κ.σ ελαιόλαδο

σουσάμι

Ετοιμασία

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παντζάρια τη ζάχαρη ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι μας , όταν καραμελώσουν τα παντζάρια μας σβήνουμε με το ξύδι , αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα να εξατμηστούν τα πολλά υγρά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας , συνοδεύοντας με την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή επιτυχία!




tempo24.news