ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Καθαρίστε τα καλοριφέρ από σκόνη και βρωμιές σε τέσσερα βήματα

kathariste-ta-kalorifer-apo-skoni-kai-vromies-se-eksi-vimata

Κάντε τα καλοριφέρ σας να λάμπουν σε λιγότερο από μισή ώρα.

Τα καλοριφέρ είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο καθάρισμα του σπιτιού και εάν δεν τα καθαρίζουμε αρκετά συχνά συσσωρεύουν σκόνη και άλλες. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε τα καλοριφέρ σα να λάμπουν σε λιγότερο από 30 λεπτά και σε 4 μόνο βήματα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό η θέρμανση να είναι κλειστή και τα σώματα εντελώς παγωμένα. Έπειτα δοκιμάστε τα εξής:

Σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας για τις γωνίες και τους αρμούς και σκουπίστε τη σκόνη στα δύσκολα σημεία όπως ανάμεσα από τις πλάκες και στο πίσω μέρος.

Σκουπίστε με ένα στεγνό πανί με μικρο-ίνες

Αφού έχετε καθαρίσει το σώμα από τη μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης, σκουπίστε το εξωτερικά με ένα πανάκι με μικρο-ίνες. Δεν χρειάζεται να ασκήσετε πίεση και ένα απλό πέρασμα θεωρητικά θα αρκεί για να καθαρίσετε την σκόνη.

Καθαρίστε το καλοριφέρ με σαπούνι και νερό

Για να καθαρίσετε το σώμα σε βάθος, βάλτε σε ένα μικρό λεκανάκι νερό και σαπούνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υγρό πιάτων. Βυθίστε ένα καθαρό σφουγγάρι στο νερό και το σαπούνι και σκουπίστε με αυτό όλο το σώμα καλά για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος βρωμιάς. Για τα δύσκολα σημεία που δεν μπορείτε να καθαρίσετε με το χέρι, χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα.

Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί

Σκουπίστε το νερό και το σαπούνι με ένα καθαρό πανί.
Tips για το καθάρισμα του καλοριφέρ:Καλό είναι να καθαρίσετε τα καλοριφέρ πριν ξεκινήσετε να τα ανάβετε τη χειμερινή σεζόν.
Τον χειμώνα καλό είναι να καθαρίζετε το καλοριφέρ κάθε μία με δύο εβδομάδες με ένα πανί για να το διατηρήσετε καθαρό όλη τον χρόνο.
Για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί και έναν χάρακα.
mothersblog.gr