ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Η καλοκαιρία επηρεάζει τις αρκούδες του Αρκτούρου και δεν τους επέτρεψε να βυθιστούν ακόμη σε χειμέριο λήθαργο

i-kalokairia-epireazei-tis-arkoudes-tou-arktourou-kai-den-tous-epetrepse-na-vythistoun-akomi-se-cheimerio-lithargo

«Μόλις πέσει χιόνι και καλυφθούν τα πάντα στην περιοχή, θα αποσυρθούν εντελώς στις φωλιές τους»

Καθυστέρηση στον χειμέριο λήθαργο των αρκούδων έχει φέρει η καλοκαιρία που συνεχίζει να επικρατεί στη χώρα μας. Μπορεί τα «κρεβάτια» τους να μην έχουν καλυφθεί ακόμη από χιόνι αλλά οι αρκούδες του καταφυγίου του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο ξεκινούν σιγά – σιγά να αποσύρονται για τον καθιερωμένο τους «ύπνο».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνο Στεφάνου, μπορεί φέτος να μην είναι σαν τις άλλες χρονιές αφού ακόμη δεν έχει χιονίσει, όμως οι 21 αρκούδες ακολουθούν το κάλεσμα της φύσης τους.

«Όλες μπήκαν στη διαδικασία του χειμέριου λήθαργου. Παραδοσιακά, οι δύο αδελφές που είχαν έρθει από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, είναι από τις πρώτες που αποσύρονται τελείως στη φωλιά, ενώ οι υπόλοιπες έχουν περιορισμένη κινητικότητα και περνούν λίγο χρόνο έξω και τον περισσότερο στις φωλιές τους» επισημαίνει ο κ. Στεφάνου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όλες οι αρκούδες πάντως, τους προηγούμενους μήνες και στο πλαίσιο της φυσικής διαδικασίας και προετοιμασίας για τον χειμέριο ύπνο, έφαγαν πολύ και κυρίως καρπούς οξιάς των δέντρων εντός του καταφυγίου που φέτος είχαν ιδιαίτερα αυξημένη παραγωγή.

«Μόλις πέσει χιόνι και καλυφθούν τα πάντα στην περιοχή, θα αποσυρθούν εντελώς στις φωλιές τους», εξηγεί ο κ. Στεφάνου.

Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας έκλεισε στις 9 Ιανουαρίου και θα ανοίξει και πάλι για τους επισκέπτες τον Μάρτιο.newsbeast.gr