ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

hristoygenniatiki-galopoyla

Από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

4 λίτρα νερό

2 λεμόνια, κομμένα στη μέση

1 φύλλo δάφνης

1 μάτσο μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι, ξερό

5 κ.σ. μέλι

200 γρ. αλάτι, χοντρό

8 σκ. σκόρδο, σπασμένες

4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού

Για τη γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα 2,5 κιλά

1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

1 πράσινο μήλο, κομμένο στα τέσσερα

7–8 κλ. θυμάρι

1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

Για τη γέμιση:

150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα

100 γρ. κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

3 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα

150 γρ. βούτυρο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

10 κλ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

500 γρ. ψωμί του τοστ, θρυμματισμένο

100 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κυβάκια






tempo24.news