Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα:
4 λίτρα νερό
2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
1 φύλλo δάφνης
1 μάτσο μαϊντανό
2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
5 κ.σ. μέλι
200 γρ. αλάτι, χοντρό
8 σκ. σκόρδο, σπασμένες
4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού
Για τη γαλοπούλα:
1 γαλοπούλα 2,5 κιλά
1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
1 πράσινο μήλο, κομμένο στα τέσσερα
7–8 κλ. θυμάρι
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
Για τη γέμιση:
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
100 γρ. κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
3 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
150 γρ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 κλ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
500 γρ. ψωμί του τοστ, θρυμματισμένο
100 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κυβάκια
tempo24.news