ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πατρινό καρναβάλι: Αυτός είναι ο Καρνάβαλος του 2023

patrino-karnavali-aftos-einai-o-karnavalos-tou-2023

Ο Καρνάβαλος του 2023, που κατασκευάζεται εντατικά στο Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, «αποκαλύφθηκε» χθες στην Αγορά Αργύρη.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το Πατρινό Καρναβάλι 2023. Στο Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, κατασκευαζόταν εντατικά ο Καρνάβαλος του 2023, από τους καλλιτέχνες Δημήτρη Ντζουμάνη, Νεκτάριο Σαρηγιάννη και Νίκο Λιβάνη. Την Πέμπτη στην Αγορά Αργύρη και κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του Καρναβαλικού Οργανισμού, στο πλαίσιο της τριήμερης προβολής του έργου των Υπηρεσιών και Οργανισμών του Δήμου Πατρέων αποκαλύφθηκε ο Καρνάβαλος 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr ο εφήμερος άναξ του γέλωτος, θεματικά θα παραπέμπει στις συνέπειες της διετούς πανδημίας και της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία και στην αναγκαιότητα να κτιστεί ένας νέος κόσμος πιο ειρηνικός και δίκαιος. Ο Καρνάβαλος του 2023 θα προσπαθήσει να αποτυπώσει την ελπίδα και την προσπάθεια για την αναγέννηση.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ, Ήρα Κουρή και η διευθύντρια της Επιχείρησης Σοφία Χρυσοπούλου, παρουσίασαν το έργο της ΚΕΔΗΠ κατά το προηγούμενο έτος και στη συνέχεια τις εργασίες της Δομής ΠΠΚ του Δήμου Πατρέων, που φιλοξενείται στα Παλαιά Σφαγεία και τις εργασίες του Καρναβαλικού εργαστηρίου για τη διοργάνωση του 2023.

Όπως σημείωσε ανάμεσα στα άλλα η κ. Κουρή, οι τέσσερις κύριοι στόχοι της ΚΕΔΗΠ, ήταν: «1ον. Η οικονομική εξυγίανση από οικονομικές υποχρεώσεις και δικαστικές αποφάσεις χιλιάδων ευρώ που κληρονόμησε.

2ον. Η διοικητική αναδιάρθρωση, καθώς το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας της, ήταν σαθρό και διάτρητο.

3ον. Η λειτουργία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, με την ενίσχυσή του με προσωπικό και υλικά, για την κάλυψη εκδηλώσεων του Δήμου, καθ’ όλο το έτος και με ποικίλο περιεχόμενο

4ον. Η παραμονή του Καρναβαλιού, κάτω από τον έλεγχο του Δήμου. Με την έναρξη παράλληλων συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο, το ΔΗΠΕΘΕ, τον ΣΚΕΑΝΑ, την Α΄θμια και Β΄θμια Εκπαίδευση, το Καρναβαλικό Κομιτάτο και άλλους φορείς, ώστε το Καρναβάλι να είναι ακόμα πιο ανοικτό στην κοινωνία».Επίσης ιδιαίτερη μνεία, έκανε η κ. Κουρή στα Παλαιά Σφαγεία: «Παραλάβαμε ερείπια, τα ανακαινίσαμε μέσω του SPARC και διοργανώσαμε σειρά δράσεων, ζωντανέψαμε τον χώρο και έτσι θα συνεχίσει ο Δήμος Πατρέων, με εκδηλώσεις όλο τον χρόνο. Στόχος είναι το Καρναβάλι να μην περιορίζεται στο τελευταίο τριήμερο, αλλά με την καταλυτική συνεισφορά των εργαζομένων, να είναι ένας θεσμός ζωντανός όλο τον χρόνο!».

Στη συνέχεια, η κ. Χρυσοπούλου έκανε εκτενή αναφορά στις περασμένες δράσεις, εστιάζοντας παράλληλα στον «Κόμβο Εκπαίδευσης: «Η ΚΕΔΗΠ και οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, έχουμε προετοιμάσει προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τη δημιουργία ενός «Κόμβου Εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία» στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, που θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων του τοπικού εργατικού δυναμικού, στη δημιουργική βιομηχανία, στην ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του Πατρινού Καρναβαλιού και του Θεάτρου Σκιών, καθώς και στην τοπική επιχειρηματικότητα».
newsbomb.gr