ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Θεσσαλονίκη: Επίδοση αγωγής έξωσης στον ΟΑΣΘ για οφειλές

thessaloniki-epidosi-agogis-exosis-ston-oasth-gia-ofeiles

Από τον Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “ο ΗΡΑΚΛΗΣ”

Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “ο ΗΡΑΚΛΗΣ” ανακοίνωσε ότι "με στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα των 1374 οικογενειών που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό προχώρησε σε αγωγή έξωσης σε βάρος του ΟΑΣΘ που αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του προς τον “ΗΡΑΚΛΗ”".

'Οπως επισημαίνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, χθες το απόγευμα έγινε η επίδοση της αγωγής από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία του ΟΑΣΘ και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί και στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών & Υποδομών. Η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ΗΡΑΚΛΗΣ διατηρεί απαιτήσεις κατά του ΟΑΣΘ:

– από οφειλόμενα μισθώματα από το 2014, ήτοι πριν την κρατικοποίησή του και μέχρι και σήμερα (δηλαδή μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ) συνολικού ποσού 7.952.279,85€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι) καθώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να κάνει χρήση των μισθίων ακινήτων ακόμη και μετά τη λήξη των μισθώσεων την 31.12.2018, καθώς και

– από ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ποσού 2.500.000€ (κατά κεφάλαιο μόνο).

Σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό: "Ο ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης. Ως εκ τούτου, το ποσό των οφειλομένων μισθωμάτων είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί δικαστικά από τον ΗΡΑΚΛΗ. Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον φόρο εισοδήματος για τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράττει και μάλιστα ο νόμιμος εκπρόσωπος του σύρεται ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια, για χρέη προς το Δημόσιο, επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους για τα μισθώματα που δεν του καταβάλει ο ΟΑΣΘ".

typosthes.gr