ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Κεραμέως: Πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών φέτος το καλοκαίρι

kerameos-pano-apo-8-500-monimoi-diorismoi-ekpaideftikon-fetos-to-kalokairi

Από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα

Φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Από Σεπτέμβριο τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ανέφερε η κυρία Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

Φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, είπε σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο.

Πρόσθεσε ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων πιο νωρίς, πριν από τον 15αύγουστο.

Για την κατάσταση στο ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκαπίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε. Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας. Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυρία Κεραμέως καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε, λέγοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου δεν θα γίνει δεκτή.
newsbeast.gr