ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Στην 473η θέση στην κατάταξη QS World University Rankings

panepistimio-kyprou-stin-473i-thesi-stin-katataksi-qs-world-university-rankings

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου περιλαμβάνεται για τρίτη διαδοχική χρονιά ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη QS World University Rankings, καταλαμβάνοντας της 473η θέση.

"O Οργανισμός QS World Ranking / Top Universities (http://www.topuniversities.com/), ανακοίνωσε τη διεθνή λίστα κατάταξης των πανεπιστημίων (QS World University Rankings) για το έτος 2023. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου περιλαμβάνεται για τρίτη διαδοχική χρονιά ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη QS World University Rankings, καταλαμβάνοντας της 473η θέση", αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η έκδοση της κατάταξης πανεπιστημίων QS World University Rankings δημοσιεύεται κάθε χρόνο και θεωρείται ως μια από τις 3 πιο αναγνωρίσιμες λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, μαζί με την κατάταξη «Academic Ranking of World Universities» και το Times Higher Education World University Rankings, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings, κατατάσσει τα 1.450 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Φέτος αξιολογήθηκαν περίπου από 2.500 πανεπιστήμια από 100 χώρες.

Για τις κατατάξεις της QS λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές/τριες και ερευνητές/τριες των αξιολογούμενων πανεπιστημίων.

Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με την άποψη περισσότερων από 40.000 διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, με τη συμμετοχή πάνω από 80.000 ακαδημαϊκών.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μόνο πανεπιστήμιο της χώρας που κατατάσσεται στη λίστα QS World University Rankings που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2022", καταλήγει η ανακοίνωση.sigmalive.com