ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμι

mpavaroyaz-giaoyrtioy-me-tragano-mpiskoto-me-amygdalo-kai-soysami

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για την μπαβαρουάζ

5 κρόκοι αυγών

30 γρ. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο) *

20 γρ. ζάχαρη *

200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

300 γρ. κρέμα γάλακτος light
650 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
12 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για το τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμι

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο, σε κυβάκια

100 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. αλεύρι μαλακό

50 γρ. σουσάμι

50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Μπαβαρουάζ

Για την μπαβαρουάζ γιαουρτιού με τραγανό μπισκότο με αμύγδαλο και σουσάμι θα ξεκινήσουμε βάζοντας τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε ήπιο βρασμό και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε μαζί με το μέλι στο ζεστό μείγμα.

Ανακατεύουμε το μείγμα ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και μοιράζουμε σε μπολ ή χαμηλά ποτήρια.

Βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Μπισκότο

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το σουσάμι, το μπέικιν και τη σκόνη αμυγδάλου και τα χτυπάμε με το εργαλείο «φτερό».

Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.
Το κόβουμε σε κύβους περίπου 2 -3 εκ., τους οποίους βάζουμε στη λαδόκολλα αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 - 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σερβίρουμε τις μπαβαρουάζ με 2 - 3 μπισκότα αμυγδάλου την καθεμιά.

Μυστικά

Η μπαβαρουάζ είναι φίνα, με λεπτή γλύκα. Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά, διπλασιάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη.



tempo24.news