ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

ΟΚΥπΥ: Σε καμία περίπτωση οι ασθενείς δεν μένουν μόνοι και αβοήθητοι

okypy-se-kamia-periptosi-oi-astheneis-den-menoun-monoi-kai-avoithitoi

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναφέροντας πως σέβεται απόλυτα τα διατάγματα και παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη δυνατή φροντίδα, ενώ στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού επιτελείται καθημερινά σημαντικό έργο, με στόχο να σωθούν ζωές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΟΚΥπΥ σημείωσε ότι καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, επιτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, ακούραστα, με αυταπάρνηση, αδιάκοπα. Σε καμία περίπτωση οι ασθενείς δεν μένουν μόνοι και αβοήθητοι, χωρίς προστασία και φροντίδα.

Πρόσθεσε επίσης ότι, οι εξελίξεις στη δημοσιότητα που παρακολουθούνται με λύπη, στοιχειώνουν το μεγάλο έργο που γίνεται στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού από τους ανθρώπους του.

«Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, εναρμονίζεται και ακολουθεί όλα τα διατάγματα και νομοθεσίες που αποφασίζονται για την προστασία των ασθενών», σημείωσε.

Ο ΟΚΥπΥ πρόσθεσε επίσης ότι τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα επισκεπτήρια συγγενών σε ασθενείς, τόσο του Ογκολογικού όσο και ευρύτερα σε όλα τα Τμήματα/Κλινικές των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού, στόχο έχουν να διασφαλίσουν την προστασία των ευαίσθητων ασθενών και την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας.

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, τα επισκεπτήρια σε κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, επιτρέπονται μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν έγκρισης του Διευθυντή των νοσηλευτηρίων», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας δήλωσε πως, η περίθαλψη, η φροντίδα και η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασθενείς, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα για τον ΟΚΥπΥ. Ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει προσηλωμένος την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.sigmalive.com