ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μανώλης Μητσιάς και Μαργαρίτα Ζορμπαλά ξανασμίγουν και τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη

manolis-mitsias-kai-margarita-zorbala-xanasmigoun-kai-tragoudoun-miki-theodoraki

Οι δύο ερμηνευτές θα δώσουν τέσσερις συναυλίες αφιερωμένες στον κορυφαίο συνθέτη, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Δύο από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές του Μίκη Θεοδωράκη, ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη. Οι μουσικές παραστάσεις τους θα φιλοξενηθούν για τέσσερις βραδιές, τις Παρασκευές 1 και 8 και τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου, στη σκηνή του ιστορικού χώρου του Φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός».

Στενοί συνεργάτες και οι δύο, επί σειρά ετών, του δημιουργού, συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, για να τιμήσουν τον μύθο που σφράγισε τον αιώνα. Τον άνθρωπο που αφιερώθηκε στη μουσική και στην ποίηση και που μέσα από τα τραγούδια του, οι Έλληνες αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης γνώρισαν τους μεγάλους μας ποιητές, Ρίτσο, Ελύτη, Αναγνωστάκη, Λειβαδίτη κ.α.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, με έναν ανεκτίμητο θησαυρό ο καθένας τους, έχοντας συμμετάσχει σε πολλούς κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τραγούδια του σε πρώτες εκτελέσεις αλλά και με πολυάριθμες συμμετοχές στις συναυλίες του ανά τον κόσμο, θα ταξιδέψουν το κοινό τους στο μουσικό του σύμπαν μέσα από τη δική του αισθητική, έτσι όπως την διδάχτηκαν από τον ίδιο.

Από τις μπαλάντες σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, με τις οποίες ξεκίνησε την μουσική της διαδρομή η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, όταν τις ερμήνευσε στα 17 της χρόνια, μέχρι τα λαϊκά που ο συνθέτης εμπιστεύθηκε στον Μανώλη Μητσιά και το «Μεθυσμένο κορίτσι» στην Πολιτεία Γ. , ο κατάλογος είναι μακρύς και συναρπαστικός. Γιατί το έργο του Μίκη συνδυάζει την περίτεχνη σύνθεση με την λαϊκή τέχνη, η μουσική του βρίσκεται σε διαρκή αναφορά με την ελληνική γλώσσα, την παράδοση την ιστορία και την ποίηση.

Στη συνάντηση αυτή, οι δύο καλλιτέχνες αναπολούν, νοσταλγούν συγκινούνται, αφηγούνται στιγμές που έζησαν δίπλα του , μοιράζονται τα τραγούδια και τις εμπειρίες τους από αυτή την διαδρομή, κινητοποιούν τη συλλογική μνήμη και μας προσκαλούν να συμπορευτούμε με μια βαθιά υπόκλιση στον συμπαντικό αυτόν Έλληνα.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩprotothema.gr