ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Αυστραλία - Κορωνοϊός: Με την αναμνηστική δόση θα θεωρούνται οι πολίτες πλήρως εμβολιασμένοι

australia-koronoios-me-tin-anamnistiki-dosi-tha-theoroudai-oi-polites-pliros-emvoliasmenoi

Αν και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ξένοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να χρειάζονται μόνον δύο δόσεις για να εισέρχονται στη χώρα

Οι κάτοικοι της Αυστραλίας θα χρειάζεται να κάνουν αναμνηστική δόση για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19, αν και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ξένοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να χρειάζονται μόνον δύο δόσεις για να εισέρχονται στη χώρα.


Το εθνικό υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλίας υιοθέτησε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ την αναθεωρημένη οδηγία από την συμβουλευτική επιτροπή της χώρας για τους εμβολιασμούς για να καταχωριστεί ότι οι "επικαιροποιημένοι" εμβολιασμοί είναι αυτοί που περιλαμβάνουν την ενισχυτική δόση.

Η κατάσταση εμβολιασμού ενός προσώπου θα θεωρείται "ληξιπρόθεσμη" αν αυτός δεν έχει λάβει ενισχυτική δόση εντός έξι μηνών από την δεύτερη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι αξιωματούχοι της Αυστραλίας έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 μόνον για κάποιους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών, εστιατορίων και εμπόρων λιανικής πώλησης, έχουν καταστήσει τον εμβολιασμό προαπαιτούμενο για να επιτρέπεται σε κάποιον η είσοδος.

Η Αυστραλία βρίσκεται μεταξύ των χωρών που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Το 94% των πολιτών που είναι άνω των 16 ετών έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Επίσης σχεδόν 10 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής.

Η απόφαση να διατηρηθεί στις δύο δόσεις το αιτούμενο για τους επισκέπτες έρχεται την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για το πλήρες εκ νέου άνοιγμα των συνόρων της χώρας, περίπου δύο χρόνια μετά το κλείσιμό τους για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως και άλλες χώρες, η Αυστραλία αντιμετωπίζει το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικό.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα μόλις λιγότερα από 26.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού, σε μια μείωση από τα περίπου 30.000 που είχαν ανακοινωθεί χθες, Πέμπτη, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία από τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια, οι οποίες δεν τα έχουν ανακοινώσει ακόμη. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 48 νέους θανάτους από την COVID-19, ενώ οι νοσηλείες εξακολουθούν να παρουσιάζουν τάση μείωσης, με τις εισαγωγές να βρίσκονται σε σχεδόν 3.300, τον χαμηλότερο αριθμό σε περισσότερο από έναν μήνα.

Το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά περίπου 2,7 εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα εντοπίστηκε μετά την εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Αυστραλία ανέρχεται σε 4.479.protothema.gr