ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μπάρες δημητριακών!

mpares-dimitriakon

Υλικά 12 κ.σ βρώμη4 κ.σ νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης

6 κ.σ αποξηραμένα φρούτα (χουρμάδες,βερίκοκα,σύκα κλπ)

1 κ.σ κράνμπερις αποξηραμένα

4 κ.σ (ηλιόσπορους/αμύγδαλα φιλέ/φιστίκια/καρύδια/κολοκυθόσπορους κλτ)

1 κ.σ σουσάμι

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι
5 κ.σ της σούπας μέλι

1 κ.σ αγελαδινό βούτυρο

2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας υγείας (προαιρετικά)

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Ετοιμασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τα κράνμπερις σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα γουδί σπάμε τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια.
 
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε ελαφρά τις νιφάδες δημητριακών.

Ενώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μας και προσθέτουμε την βρώμη,
το αλάτι και την κανέλα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας σε ένα ταψί που έχουμε
στρώσει λαδόχαρτο και καβουρδίζουμε για 8-10 λεπτά στους 160 βαθμούς
ανακατεύοντας στο μεσοδιάστημα ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα.

Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά μας στο μείγμα του μελιού.

Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
 
Απλώνουμε το μείγμα μας με ένα σκεύος 20χ27 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
 
Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο από επάνω και πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας ή με την βοήθεια ενός μικρού πλάστη πιέζουμε ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στα υλικά μας και το πάχος να είναι το ίδιο σε όλο το σκεύος μας.
 
Βάζουμε το σκεύος μας στο ψυγείο για μια ώρα.

Κόβουμε μερίδες σε ορθογώνια κομμάτια και αν θέλουμε τα βουτάμε τις μπάρες δημητριακών σε λιωμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!



tempo24.news