ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

20 ακόμα αγάλματα του «Πήλινου Στρατού» έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι

20-akoma-agalmata-tou-pilinou-stratou-eferan-sto-fos-oi-arxaiologoi

Άλλα 20 αγάλματα πήλινων στρατιωτών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Κίνα κατά τη διάρκεια ανασκαφής δίπλα στο ταφικό μνημείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ. 

Οι φιγούρες των πολεμιστών έχουν κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος, και εκτιμάται ότι φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στη «μετά θάνατον ζωή».

Ο πήλινος στρατός πιστεύεται ότι αποτελείται από συνολικά 8.000 πολεμιστές που βρίσκονται σε συνολικά τρεις λάκκους περίπου ένα μίλι βορειοανατολικά του μαυσωλείου του αυτοκράτορα Qin Shi Huang (259 π.Χ. έως 210 π.Χ.), ο οποίος προχώρησε σε ενοποίηση της Κίνας το 221 π.Χ..

Έως σήμερα, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει περίπου 2.000 από αυτούς τους πολεμιστές, οι οποίοι θάφτηκαν με όπλα όπως βαλλίστρες, λόγχες και ξίφη, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να είναι άθικτα.

Οι φιγούρες που βρέθηκαν δεν είναι σε καλή κατάσταση, και οι ειδικοί στο Μουσείο Μαυσωλείου Αυτοκράτορα πρόκειται να τους αποκαταστήσουν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο China Global Television Network (CGTN).

Ο «πήλινος στρατός» δημιουργήθηκε με εντολή του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ ο οποίος έγινε βασιλιάς μιας κινέζικης πολιτείας στην περίοδο των εφτά Μαχόμενων Πολιτειών της κινέζικης ιστορίας το 246 π.Χ. σε ηλικία 13 ετών. Το 221 π.Χ. έχοντας ενοποιήσει όλες τις μαχόμενες κινέζικες πολιτείες σε μία χώρα, η οποία ονομάστηκε από το όνομά του Κίνα, έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας της. Κυβέρνησε μέχρι τον θάνατό του, το 207 με 210 π.Χ. σε ηλικία 50 ετών. Για την ενοποίηση της αυτοκρατορίας ο Τσιν Σι Χουάνγκ θέσπισε ενιαίες διοικητικές δομές και ενίσχυσε τις υποδομές. Επέβαλε ενιαίες μονάδες σε βάρη και μέτρα, αλλά και μία γραπτή γλώσσα, δημιούργησε μία σειρά οχυρώσεων που αργότερα αποτέλεσαν τη βάση για το Σινικό Τείχος, ενώ έφτιαξε δίκτυα δρόμων και καναλιών.

Ο Τσιν Σι Χουάνγκ ήταν ο μοναδικός αυτοκράτορας της δυναστείας των Τσιν, ενώ τον διαδέχθηκε η δυναστεία των Χαν. Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του γιο του ουρανού, έναν τίτλο που διατήρησαν και οι επόμενοι αυτοκράτορες. Αναφορές θέλουν τον Τσιν Σι Χουάνγκ να αναζητάει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο πήλινος στρατός, δημιουργήθηκε κατ' εικόνα του εκείνων που περιέβαλαν τον αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Υπολογίζεται πως περίπου 700.000 άτομα εργάστηκαν για τρεις δεκαετίες μέχρι να ολοκληρωθεί το ταφικό μνημείο όπου βρέθηκε ο πήλινος στρατός, ένα έργο που σταμάτησε εξαιτίας εξεγέρσεων. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 2.000 χρόνια μέχρι η θαμμένη αυτή αυτοκρατορία να έρθει στο φως και όπως δείχνουν οι πρόσφατες ανακαλύψεις, υπάρχουν πολλά ακόμα ευρήματα να έρθουν στο φως.


naftemporiki.gr