Τι καλύτερο για το εορταστικό σας κέρασμα από χιονισμένες σοκολατένιες τρούφες με ινδοκάρυδο και λευκή σοκολάτα; Oι γιορτές είναι εδώ και αυτό το γλυκό θα σπάσει τη μονοτονία από κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
Υλικά
- 1 ζαχαρούχο (297γρ)
- 120-150 γρ. ινδοκάρυδο
- 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας (αλλιώς 1 σωληνάκι σκόνη βανίλιας)
- 1/2 κ.γ. ροδόνερο
- 360 γρ. λευκή σοκολάτα
- καρύδα τριμμένη για ρολάρισμα
Eκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο μαζί με το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το ροδόνερο, μέχρι να ενωθούν όλα μεταξύ τους
- Παίρνουμε λίγη ποσότητα του μείγματος στο χέρι μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Συνολικά βγαίνουν 20 με 25 μπαλίτσες ανάλογα το μέγεθος που τις φτιάχνουμε
- Βάζουμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.
- Ταυτόχρονα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί*.
- Βγάζουμε τις μπαλίτσες από το ψυγείο και βουτάμε μία-μία μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
- Αμέσως μετά τη λιωμένη σοκολάτα, βουτάμε το μπαλάκι μας και σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο. Τα ακουμπάμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε τις μπαλίτσες να κρυώσουν στο ψυγείο για ακόμα 30 λεπτά.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 5-7 μέρες.
govastileto.gr