ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Το 88% των ενηλίκων στην Κύπρο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά

to-88-ton-enilikon-stin-kypro-xrisimopoioun-to-diadiktyo-kathimerina

Αύξηση 25% σημειώθηκε μεταξύ 2015 και 2020 στο ποσοστό των ενηλίκων (μεταξύ 16 και 74 ετών) στην Κύπρο που δηλώνουν πως χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο κάθε μέρα τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό βρισκόταν στο 88% το 2020, σε σύγκριση με 63% το 2015.

Ο συγκεκριμένος δείκτης στην Κύπρο, αλλά και η αύξηση κατά την ίδια περίοδο, ήταν υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ το 2020 βρισκόταν στο 80%, σε σύγκριση με 65% το 2015.

Η πλειοψηφία των περιφερειών στη δυτική και βόρεια Ευρώπη σημείωσε υψηλά ποσοστά καθημερινής χρήσης του διαδικτύου μεταξύ των ενηλίκων το 2020. Τα υψηλότερα ποσοστά αφορούν κυρίως πόλεις παρά αγροτικές περιοχές.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην περιφέρεια του Ελσίνκι στη Φινλανδία (96%), στις περιφέρειες της Κοπεγχάγης στη Δανία και της Στοκχόλμης στη Σουηδία (και οι δύο 95%), καθώς και στις περιφέρειες της νότιας και της κεντρικής Δανίας (94%).

Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην βορειοδυτική Βουλγαρία (53%) και στην βορειοανατολική Ρουμανία (55%) και ακόμα τρεις περιφέρειες της Βουλγαρίας: την βόρεια-κεντρική Βουλγαρία (55%) και την νοτιοανατολική και την νότια-κεντρική Βουλγαρία (56%).

Τα στοιχεία για τις περιφέρειες των κρατών μελών βασίζονται στην κατηγοριοποίηση βάσει του συστήματος NUTS, το οποίο βασίζεται μεταξύ άλλων σε παράγοντες όπως ο πληθυσμός, και στο οποίο η Κύπρος θεωρείται ενιαία περιφέρεια για στατιστικούς σκοπούς.


sigmalive.com