ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Δύο Κύπριοι ανάμεσα στους 20 πιο διαβόητους καταζητούμενους στο ΗΒ (pics)

dyo-kyprioi-anamesa-stous-20-pio-diavoitous-katazitoumenous-sto-iv

Φωτογραφίες και πληροφορίες για τους 20 πιο διαβόητους καταζητούμενους δημοσιεύει ξανά η Βρετανική Εγκληματολογική Υπηρεσία σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν με τη βοήθεια των πολιτών. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται δύο Ελληνοκύπριοι.

Η Βρετανική Εγκληματολογική Υπηρεσία (NCA) διατηρεί έναν κατάλογο υπόπτων ή καταδικασμένων εγκληματιών, τους οποίους θέλει να εντοπίσει σε σχέση με εγκλήματα που αφορούν από απάτη και συνωμοσία για προμήθεια ναρκωτικών έως βιασμό, σεξουαλική επίθεση και δολοφονία.

Ο πρώτος Κύπριος καταζητούμενος είναι ο Κώστας Σαμψών. Στις 25 Αυγούστου ο Σαμψών καταδικάστηκε για βιασμό κοριτσιού σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2010. Ο Σαμψών προσφέρθηκε να πάει το κορίτσι στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του. Έπειτα την βίασε στο διαμέρισμά της ενώ αυτή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ο Σαμψών καταδικάστηκε επίσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου, καθώς και για το φορητό υπολογιστή και μια κονσόλα παιχνιδιών. Είναι Κύπριος υπήκοος ο οποίος είναι γνωστός ότι χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Κώστας.

Ο δεύτερος καταζητούμενος είναι ο Χριστάκης Φιλίππου. Για δυο περίπου χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2006, ο Φιλίππου κατηγορείται ότι συμμετείχε σε συνωμοσίες μαζί με άλλους προκειμένου να αποκτήσουν κέρδος από ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία άνοιγαν οι ίδιοι.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσέλκυαν πελάτες προσφέροντας διακοπές σε χαμηλές τιμές. Οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές ώστε οι νόμιμες εταιρείες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν. Εν τέλει το ταξιδιωτικό γραφείο άφηνε τους πελάτες του χωρίς διακοπές. Συνολικά εξαπατήθηκαν 20 χιλιάδες άνθρωποι. Χρησιμοποιεί το  ψευδώνυμο Χριστάκης Χρυσοστόμου.


sigmalive.com