ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πέθανε και δεύτερη ασθενής που υπεβλήθη σε επέμβαση καταρράκτη

pethane-kai-defteri-asthenis-pou-ypevlithi-se-epemvasi-katarrakti

Απεβίωσε χθες Κυριακή και δεύτερη ασθενής η οποία είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καταρράκτη πριν από ένα χρόνο σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο και μετά από μετεγχειρητικές επιπλοκές έχασε το μάτι της. 

Πρόκειται για την Χριστούλλα Στρατή, 79 ετών. 

Μιλώντας στο Sigmalive ο εγγονός της, Πάτερ Ραφαήλ, ανέφερε πως ο θάνατός της επήλθε από πολυοργανική και καρδιακή ανεπάρκεια. 

Η 79χρονη νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ιδιωτική κλινική. 

Όπως ανέφερε ο Πάτερ Ραφαήλ, οι οικογένειες των οκτώ ασθενών που είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσoκομείο στην Λευκωσία και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας, αναμένουν περί τα τέλη του μήνα το πόρισμα της έρευνας που είχε ξεκινήσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

«Είμαστε σίγουροι ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα δει το θέμα ρεαλιστικά. Ευελπιστούμε να δικαιωθούν. Ακόμη και οι δύο που έχουν πεθάνει, ελπίζουμε να βρουν δικαίωση έστω και από τον ουρανό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 Κληθείς να σχολιάσει εάν η οικογένεια συνδέει τον θάνατο της 79χρονης με τις σοβαρές επιπλοκές που υπέστη μετά την εγχείρηση καταρράκτη, ο Πάτερ ανέφερε «από τη στιγμή ο θάνατός της επήλθε από πολυοργανική και καρδιακή ανεπάρκεια, γιατί να μην συνδέεται με τη ψυχολογία της μετά την επέμβαση και το άγχος που υπέστη;». 

Μιλώντας για το ζήτημα, ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, σημείωσε πως τα ζητήματα αυτά πρέπει να τεθούν στη σωστή βάση και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την προώθηση νομοθεσιών για έλεγχο. 

Οι συγγενείς, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν κάπου αλλού να προσφύγουν παρά μόνο στην Αστυνομία, είπε. 


sigmalive.com