ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Λαθρεμπόριο καυσίμων από κατεχόμενα καταγγέλλουν πρατηριούχοι

lathremporio-kafsimon-apo-katexomena-kataggelloun-pratiriouxoi

Προβλήματα σε πρατηριούχους και πολίτες επέφεραν οι αυξήσεις στα καύσιμα.  

Χιλιάδες πολίτες σε καθημερινή βάση μεταβαίνουν στα κατεχόμενα ώστε να εφοδιάσουν τα οχήματά τους με φθηνότερα καύσιμα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό και τα ταμεία του Αττίλα.

Στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου δημιουργείται πανδαιμόνιο καθημερινά με εκατοντάδες αυτοκίνητα που προσπαθούν να περάσουν απέναντι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα μόνο από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου καταγράφησαν 31 χιλιάδες 719 διελεύσεις από και προς στα κατεχόμενα.  

Υψώνουν τα χέρια οι πρατηριούχοι που καταγγέλλουν λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Δημιουργείται λαθρεμπόριο καυσίμων είτε μέσω των βρετανικών βάσεων, είτε από άλλα νεκρά σημεία στην πράσινη γραμμή ή ακόμη και από τα οδοφράγματα, να πηγαίνουν αυτοκίνητα μεγάλα τα οποία έχουν βάλει έξτρα ντεπόζιτα πάνω στα αυτοκίνητα και να γεμίζουν δύο ή τρεις χιλιάδες λίτρα. Να γεμίζουν, να επιστρέφουν πίσω να αδειάζουν σε άλλα βυτιοφόρα και να πηγαίνουν δύο με τρεις και τέσσερεις φορές την ημέρα», ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων. 

Το φαινόμενο του λαθρεμπορίου έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την καταγγελία, την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα και σε άλλες περιοχές της ελεύθερης Κύπρου μακριά από την πράσινη γραμμή.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων κάλεσε τις αρχές να εξεύρουν  τρόπους τερματισμού του προβλήματος, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ο φόρος το πρόβλημα. 

Όλα τα πρατήρια σύμφωνα με τον κύριο Στεφάνου κινδυνεύουν με λουκέτο. 

Οι πρατηριούχοι ζήτησαν συνάντηση με τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το λαθρεμπόριο και τις τιμές των καυσίμων.


sigmalive.com