ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Κτηματολόγιο: Εποικοδομητικές οι διαπιστώσεις της Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου

ktimatologio-epoikodomitikes-oi-diapistoseis-tis-eforou-esoterikou-elegxou

Οι διαπιστώσεις της Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου σχετικά με λειτουργίες του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, κρίνονται ως εποικοδομητικές και υποστηρίζουν την ανάγκη περαιτέρω απλοποίησης και ανασχεδιασμού των διαδικασιών του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, το ΤΚΧ, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα, προσθέτει ότι εκτιμά πως με την επιλεκτική αναφορά σε συγκεκριμένη, μεμονωμένη διαδικασία, δεν μπορούν να εξαχθούν αντικειμενικά και αντιπροσωπευτικά συμπεράσματα, τόσο για το έργο που προσφέρει το ΤΚΧ, όσο και για την συνεχή προσπάθεια που γίνεται για ανασχεδιασμό και απλοποίηση των διαδικασιών του.

Περαιτέρω προστίθεται ότι πως στο Τμήμα υφίστανται συνολικά 250 επιχειρησιακές διεργασίες και στο πλαίσιο αυτό διεκπεραιώνονται περίπου 55.000 δηλώσεις (μεταβιβάσεις, υποθήκες κτλ) σε διάστημα έως δέκα ημερών. Διεκπεραιώνονται επίσης 35.000 άλλες κτηματολογικές υποθέσεις, οι οποίες συνήθως απαιτούν υπαίθριες χωρομετρικές εργασίες και ως εκ τούτου, ο χρόνος ολοκλήρωσής τους είναι μεγαλύτερος.

Σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις και άλλες νομικά πολύπλοκες κτηματολογικές διαδικασίες, αυτές εκ των πραγμάτων είναι χρονοβόρες, αναφέρει, προσθέτοντας πως στον συνολικό αυτό όγκο κτηματολογικών εργασιών είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις, οι οποίες, όμως, αποτελούν εξαιρέσεις.sigmalive.com