ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Θεσσαλονίκη: Παραβίασαν τραπεζικούς λογαριασμούς και σήκωσαν χρήματα

thessaloniki-parabiasan-trapezikoys-logariasmoys-kai-sikosan-hrimata

Δικογραφίες από την αστυνομία σε βάρος 12 ατόμων για διάφορα αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 12 συνολικά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες. Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν ήταν και αυτή 17χρονου ο οποίος έμπαινε σε διαμερίσματα και έκλεβε χρήματα, κάρτες και κοσμήματα, καθώς και η υπόθεση δύο ημεδαπών που παραβίασαν τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς (web banking) δύο ημεδαπών και μετέφεραν χρηματικά ποσά στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δώδεκα (12) συνολικά ατόμων.

Αναλυτικότερα,

• αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος εννέα (9) ατόμων και συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν 1 περίπτωση ληστείας, 7 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση απάτης με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα από 22-09-2020 έως 14-07-2021.

• Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως, σε βάρος:

- 21χρονου ημεδαπού και 62χρονου αλλοδαπού, διότι σε δύο περιπτώσεις, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2021, παραβίασαν τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς (web banking) δύο ημεδαπών και μετέφεραν χρηματικά ποσά στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

- 17χρονου ημεδαπού, οποίος τέλη Απριλίου 2021 εισήλθε σε διαμέρισμα 63χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό ενώ την 12-10-2021, με το πρόσχημα ότι έπεσαν ρούχα σε μπαλκόνι, εισήλθε σε διαμέρισμα 77χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.typosthes.gr