ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Επιτροπή Βιοηθικής: Οι αποφάσεις που έλαβε για το ζήτημα της ευθανασίας

epitropi-vioithikis-oi-apofaseis-pou-elave-gia-to-zitima-tis-efthanasias

Τέσσερις σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου, μετά από συνεδρία που είχαν την Τέταρτη (20/10).

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Φελλά, ο οποίος εξήγησε τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διεξαγωγή παγκύπριας έρευνας με στόχο να ερευνηθούν οι γνώσεις και οι απόψεις των Κυπριών για το ζήτημα της ευθανασίας.

Δεύτερη απόφαση είναι να σταλεί η επίσημη επιστολή προς το Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο με στόχο να ερευνηθούν οι γνώσεις και οι στάσεις των ιατρών στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δρ. Φελλάς διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Βιοηθικής έχει εξαιρετική σχέση με τον ΠΙΣ και ως επιτροπή θεωρούν ως εξαιρετικά σημαντικές τις απόψεις των ιατρών.

Τρίτον αποφασίστηκε η ημερίδα στρογγυλής τραπέζης, η οποία θα διεξαχθεί μέσα Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή θεολόγων, κοινωνιολόγων, νομικών και άλλων επιστημόνων.

Τέταρτη απόφαση είναι η έκδοση γνώμης από την Επιτροπή Βιοηθικής για το ζήτημα της ευθανασίας. Ο Δρ. Φελλάς εξήγησε ότι το 2008 εκδόθηκε γνώμη για το ζήτημα της ανακουφιστικής φροντίδας στην οποία μέσα συμπεριλαμβανόταν και η ευθανασία, αλλά τώρα θα εκδοθεί συγκεκριμένη απόφαση για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι το φάκελο ευθανασία άνοιξε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.sigmalive.com