ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Κύπρος: Εκδήλωση για 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στο Μουσείο Γ. Κληρίδη

ekdilosi-gia-200-xronia-apo-tin-elliniki-epanastasi-sto-mouseio-gkliridi

Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής οργάνωσε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον τέως Υπουργό Εξωτερικών  και Πρόεδρο του Ιδρύματος Γλαύκος Κληρίδης, Ιωάννη Κασουλίδη. Τίτλος της κεντρικής ομιλίας ήταν τα εθνικά και οικουμενικά ιδεώδη μέσα από την προσωπική συλλογή του Γλαύκου Κληρίδη, η οποία φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού στο Επισκοπειό Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση ξεκίνησε με αφιέρωμα μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Ακολούθησε, σύντομο καλωσόρισμα από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και στη συνέχεια τραγούδια από την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού «Ταμασέων Ωδές».

Σε ομιλία του ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη, η οποία δημιούργησε μουσείο αφιερωμένο στο Γλαύκο Κληρίδη. Με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο και αναλύοντας τα αντικείμενα του Μουσείου ανέδειξε μέσα από αυτά το εθνικό φρόνημα και τα πανανθρώπινα οικουμενικά ιδεώδη του Γλαυκου Κληρίδη, παραλληλίζοντας τα με αυτά των αγωνιστών του 1821 και ιδιαίτερα το βίο του Ιωάννη Καποδίστρια, προστίθεται.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου και Νίκος Τορναρίτης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Αστυνόμος Χριστόδουλος Πηλακούτας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γλαύκου  Κληρίδη, Μιχάλης Σοφοκλέους, Κοινοτάρχες, Θρονικοί επίτροποι, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, και άλλα σύνολα, καταλήγει η ανακοίνωση.


sigmalive.com