ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πέντε επιστημονικές αλήθειες για τα αδέρφια

pente-epistimonikes-alitheies-gia-ta-aderfia

Τη μία τσακώνονται και αμέσως μετά να αγκαλιάζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Αν προέρχεστε από μεγάλη οικογένεια και έχετε πολλά αδέρφια ή έστω έναν αδερφό ή αδερφή, πρέπει να ξέρετε ότι ακόμη και χωρίς να το καταλάβετε σας επηρεάζουν σε διάφορους τομείς της ζωής σας. Δείτε μερικά παραδείγματα…

Πολλά αδέλφια σημαίνει πιο σταθερός γάμος

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έχουν πολλά αδέρφια, όταν παντρεύονται ο γάμος τους έχει πιο ισχυρά και σταθερά θεμέλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία για 60.000 ενήλικες, κάθε αδελφός μειώνει τις πιθανότητες του διαζυγίου κατά 2%.

Περνούν πολύ περισσότερο χρόνο μαζί από ό, τι νομίζετε

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας, μέχρι την ηλικία των 11, τα αδέλφια περνάνε το 33% του χρόνου τους μαζί. Ο χρόνος αυτός είναι περισσότερος από αυτόν που ξοδεύουν με τους φίλους, τους γονείς και τους δασκάλους!

Είναι πιο ευφυή

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν 385 παιδιά διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν μεγαλύτερα αδέρφια τουλάχιστον κατά 4 χρόνια και τα οποία συμμετείχαν ενεργά στην ανατροφή τους, σε μικρή ηλικία είχαν πιο πλούσιο λεξιλόγιο συγκριτικά με τα παιδάκια της ηλικίας τους που όμως ήταν μοναχοπαίδια

Είναι πολύ ευγενικά

Παραδόξως, οι φράσεις τύπου “Δικά μου είναι όλα τα παιχνίδια!” δεν κολλάνε στις διαμάχες μεταξύ των αδελφών. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσε ότι όσοι έχουν αδέρφια έχουν μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση, είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα, κάνουν καλές πράξεις και αγαπάνε περισσότερο τους γονείς τους.

Τα αδέλφια μειώνουν τον κίνδυνο των αλλεργιών

Σίγουρα, όσοι έχουν πολλά αδέρφια είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε μικρόβια και κρυολογήματα, έχουν όμως ευτυχώς μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσουν αλλεργίες. Σε μια μελέτη του Ινστιτούτου Παιδικών Ερευνών Murdoch της Αυστραλίας, σχεδόν το 11% των βρεφών χωρίς αδέλφια ήταν αλλεργικά στα αυγά, ενώ αντιθέτως τα βρέφη που είχαν τρία ή και περισσότερα αδέλφια περιόρισαν τον κίνδυνο σε μόλις 4%.


baby.gr