ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως κατήγορος ενώ είναι κατηγορούμενος

chatzidakis-gia-dei-o-syriza-emfanizetai-os-katigoros-eno-einai-katigoroumenos

«Τώρα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βλέπουν τάχα ξεπούλημα»

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗκαι τις σχετικές αναφορές από την αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συμπεριφέρεται ως κατήγορος και στην περίπτωση της ΔΕΗ, ενώ είναι και παραμένει κατηγορούμενος. Αφού κατέστρεψαν τη ΔΕΗ, τώρα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βλέπουν τάχα ξεπούλημα. Είναι αλήθεια ξεπούλημα μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ εν τω μεταξύ η τιμή της μετοχής έχει πολλαπλασιαστεί; Ή μήπως είναι ξεπούλημα το να κρατάει το Δημόσιο το management;» επισημαίνει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αντίθετα», προσθέτει ο Κωστής Χατζηδάκης, «οι ίδιοι θα έπρεπε να διερωτηθούν πώς θα χαρακτήριζαν τη δέσμευση όσο ήταν κυβέρνηση για πώληση του 17% της εταιρείας, με ένα τίμημα 51 εκατ. ευρώ – με βάση την τότε τιμή της μετοχής- που θα κατευθύνονταν απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους».

«Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΔΕΗ αποκτά όλες τις προδιαγραφές για να γίνει βασικός ενεργειακός παίκτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ σε συνδυασμό με το 2,1 δισ. ευρώ από την απολύτως επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του φιλόδοξου πλάνου της» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

«Έχασαν την ευκαιρία να σιωπήσουν» αναφέρει «διότι αραδιάζοντας μια σειρά από αραχνιασμένα συνθήματα και τερατώδη ψέματα – τα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή- θύμισαν απλώς σε πόσο τραγική κατάσταση παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2019, αλλά και πόσο εντυπωσιακή είναι η πορεία εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της τα δύο τελευταία χρόνια» επισημαίνει κλείνοντας.newsbeast.gr