ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για το πεπτικό σύστημα;

pies-ine-i-xiroteres-trofes-gia-to-peptiko-sistima

Η εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την συνολική μας υγεία.. Παρόλα αυτά, εσείς γνωρίζετε τι οφείλετε να αποφεύγετε;

Κακές συνήθειες

Το αλκοόλ, το κάπνισμα, η ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, η καθιστική ζωή και η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης είναι ζημιογόνες συνήθειες, τόσο για την υγεία, όσο και για την κατάσταση του γαστρεντερικού συστήματος.

Άγχος και στρες

Το υπερβολικό άγχος και το στρες αναγκάζουν το γαστρεντερικό σύστημα να λειτουργεί με έντονους ρυθμούς, δημιουργώντας προβλήματα στις διαδικασίες που πραγματοποιούνται. Για αυτό, καλό είναι να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους συναισθήματα, ώστε να προστατεύσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Ζάχαρη

Ως γνωστόν, η ζάχαρη δεν μπορεί να μας ωφελήσει σε τίποτα, καθώς δεν περιέχει κανένα απολύτως θρεπτικό συστατικό που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Παράλληλα, προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στο έντερο και οδηγεί σε υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων.

Γλουτένη

Αρκετοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη για αυτό καλό θα είναι να την αποφεύγουν. Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί πως το συγκεκριμένο συστατικό, αν καταναλωθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών, προκαλώντας φούσκωμα, κοιλιακό άλγος και διαταραχές στο πεπτικό σύστημα.

Επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, αν καταναλώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αλλά και καρδιαγγειακές νόσους. Ταυτόχρονα, κράμπες, έντονοι κοιλιακοί πόνοι και φούσκωμα είναι συνηθισμένα “συμπτώματα” μετά την κατανάλωση τους.

Yφίστανται ορισμένες τροφές, τις οποίες χρειάζεται να επιλέγουμε όσο συχνότερα γίνεται, ώστε να προστατεύσουμε και να προασπίσουμε την υγεία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Παρόλα αυτά, εάν θέλετε να λάβετε εξειδικευμένες πληροφορίες και συμβουλές καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.


govastileto.gr