ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Οι καταρράκτες στη Νότια Αφρική που κόβουν την ανάσα

oi-katarraktes-sti-notia-afriki-pou-kovoun-tin-anasa

Οι δεύτεροι ψηλότεροι παγκοσμίως

Οι Tugela Falls είναι ένα συγκρότημα εποχιακών καταρρακτών που βρίσκεται στο Drakensberg (Dragon’s Mountains) στο Εθνικό Πάρκο Royal Natal στην επαρχία KwaZulu-Natal, στη Νότια Αφρική. Αν και γενικότερα λογίζονται ως ο δεύτερος ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο, υπάρχει μια θεωρία, βασισμένη σε μετρήσεις μάλιστα, που υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα αυτός είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο, και όχι ο Angel Falls της Βενεζουέλας.

Tugela Falls: Οι καταρράκτες στη Νότια Αφρική που θεωρούνται οι δεύτεροι ψηλότεροι παγκοσμίως

Με συνολικό ύψος 948 μέτρα μέτρων, χωρίζονται σε πέντε μικρότερα επίπεδα και το ψηλότερο από αυτά είναι στα 411 μέτρα. Οι καταρράκτες Tugela στην περιοχή Kwazulu Natal της Νότιας Αφρικής θεωρούνται ο δεύτερος υψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο και ξεκινούν από την κορυφή ενός βουνού που μοιάζει με αμφιθέατρο, το Mont Aux Sources.

oi-katarraktes-sti-notia-afriki-pou-kovoun-tin-anasa

Εκτός από τις περιόδους όπου η βροχόπτωση είναι υψηλότερη από την κανονική, η ροή του νερού στους καταρράκτες είναι αρκετά λεπτή, μοιάζοντας από μακριά με μια μικρή γραμμή που κόβει τον τεράστιο βράχο απ’ όπου πέφτουν στα δύο. Το μέσο πλάτος τους είναι περίπου 15 μέτρα με τυπικό όγκο περίπου 1,41 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

oi-katarraktes-sti-notia-afriki-pou-kovoun-tin-anasa

Συγκριτικά με άλλους εντυπωσιακούς καταρράκτες παγκοσμίως, οι Tugela Falls προσεγγίζονται αρκετά εύκολα, ενώ αποτελούν και δημοφιλή τουριστικό προορισμό για την περιοχή όπου εντοπίζονται. Για να τους προσεγγίσει κανείς έχει δύο επιλογές, με σηματοδοτημένα μονοπάτια που του προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ζωής και εντυπωσιακή θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα.

newsbeast.gr