Κέικ λεμονιού με λευκή σοκολάτα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 Λεπτά
Μερίδες: 10
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
- 250 ml γάλα πλήρες
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 20 γρ. μπέικιν πάουντερ)
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 ασπράδια μεσαίων αυγών
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Προαιρετικά 1 κ.σ παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
- Όσο περιμένουμε το γάλα μας να βράσει, κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ.
- Όταν το γάλα μας είναι έτοιμο, το περιχύνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
- Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό.
- Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα στους 160-170 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά
govastileto.gr