ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα της πάνας

antimetopiste-ta-provlimata-tis-panas

Το μωρό βάζει τα κλάματα, ο γονιός προσπαθεί να καταλάβει γιατί και κοιτάζει, εάν είναι λερωμένη η πάνα. Τη βλέπει καθαρή, αλλά το δέρμα του κατακόκκινο. Σε τι μπορεί να οφείλεται; Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Ο κοινός ερεθισμός είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα. Μία κοκκινίλα, που εμφανίζεται, όταν για αρκετή ώρα το μωρό μείνει με τη λερωμένη πάνα και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες. Μωρά ηλικίας 6-18 μηνών είναι πιο επιρρεπή, καθώς δοκιμάζουν νέες τροφές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βακτήρια, τα οποία προκαλούν ερεθισμό, ακόμα κι όταν αλλάζετε την πάνα του συχνά.

Άλλοτε εμφανίζονται μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή, συνήθως ύστερα από τη λήψη αντιβιοτικών. Το δέρμα κοκκινίζει, ερεθίζεται, και το μωρό έχει φαγούρα και ενδεχομένως πόνο.

Η αλήθεια είναι ότι οι πάνες, που κυκλοφορούν, είναι φτιαγμένες από διάφορα υλικά, σε κάποιο από τα οποία μπορεί το μωρό να εμφανίσει αλλεργία. Δοκιμάστε να αλλάξετε μάρκα ή μοντέλο. Περιμένετε 3-4 μέρες και, αν ηρεμήσει, μάλλον δεν του…άρεσε η συγκεκριμένη.

Γενικά πλύνετε με άφθονο νερό την ερεθισμένη περιοχή και βάλτε του αλοιφή. Αλλάζετε πιο συχνά την πάνα (κάνετε έλεγχο κάθε τριάντα λεπτά) μέχρι να ηρεμήσει το δέρμα του.


govastileto.gr