ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν ο ΣΥΡΙΖΑ

katadikazei-tis-diloseis-erntogan-o-syriza

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τις απαράδεκτες, σημειώνοντας πως «στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ».

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «οποιαδήποτε τουρκική πρόταση ή πρωτοβουλία που οδηγεί στη διχοτόμηση είναι καταδικαστέα και απολύτως απαράδεκτη».

«Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η ΕΕ πρέπει να ενεργοποιηθούν ώστε να προχωρήσει η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι οφείλει να συντονίσει τις ενέργειές της με την Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να αναληφθούν άμεσα οι δέουσες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και να σχεδιαστεί μια μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική λύσης που να αξιοποιεί τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το ρόλο των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην περιοχή. Υποστηρίζει τέλος ότι «μόνο με την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού κυρώσεων και την προοπτική μιας ουσιαστικής θετικής ατζέντας μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά- όχι με αφηρημένες αναφορές σε “αναστρεψιμότητα αποφάσεων” και δήθεν εγγυήσεις για “ήρεμα καλοκαίρια”».


newsbeast.gr