ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πώς να βοηθήσω τον σκύλο μου να ξεπεράσει τον φόβο του με το νερό

pos-na-voi8iso-ton-skilo-mou-na-kseperasi-ton-fovo-tou-me-to-nero

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση, όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία!

Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό.

Πώς όμως θα μπορέσεις να μάθεις και στο δικό σου να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Φέρε τον σε επαφή σιγά σιγά με το νερό.

Μόλις βρεις κάποια στιγμή της ημέρας που ο σκύλος σου θα είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος και χαλαρός, ρίξε ένα φλιτζάνι νερό σε μια μικρή μπανιέρα ή μια λεκάνη και τοποθέτησε το δοχείο δίπλα στο σκύλο σου. Αν αυτός συνεχίσει να είναι ήρεμος, επιβράβευσέ τον. Στη συνέχεια, βύθισε το χέρι σου στο νερό και άφησε το σκύλο σου να το οσμιστεί. Αν το δεχτεί κι αυτό χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, επιβράβευσέ τον ξανά. Συνέχισε έτσι τη σταδιακή έκθεσή του στο νερό, εξακολουθώντας να τον επιβραβεύεις όταν παραμένει ήρεμος. Φρόντισε όμως να είσαι υπομονετικός, γιατί μπορεί να περάσουν εβδομάδες μέχρι να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό.

Ρίξε τον… στα ρηχά.

Το επόμενο βήμα σου θα είναι να γεμίσεις μια μπανιέρα ή μία παιδική φουσκωτή πισίνα με 4-5 εκατοστά νερό. Πρέπει να είναι χλιαρό: ούτε πολύ ζεστό, ούτε παγωμένο. Προτού βάλεις το σκύλο σου στο νερό, φέρε κοντά στην πισίνα τις αγαπημένες του λιχουδιές ή παιχνίδια, για να τον επιβραβεύεις διαρκώς όταν παραμένει ήρεμος. Το ζητούμενο είναι να συνδέσει το νερό με την ανταμοιβή και την ενθάρρυνση.

Προσπάθησε να είσαι κι εσύ χαλαρός!

Ο σκύλος σου αισθάνεται αμέσως το φόβο σου, γι’ αυτό δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τον πας σε μεγαλύτερο βάθος νερού αν εσύ δεν διατηρείς την ψυχραιμία σου.

Επένδυσε σε ένα σωσίβιο σκύλου.

Με αυτό, το τετράποδό σου θα χρειαστεί να προσπαθεί λιγότερο έντονα για να κολυμπήσει και σίγουρα δεν θα κινδυνεύει να πνιγεί σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, πανικοβληθεί. Μερικά σωσίβια μάλιστα διαθέτουν και λαβές για να καθοδηγείς το σκύλο σου μέσα στη θάλασσα διακριτικά, χωρίς να αισθάνεται ότι τον πιέζεις.


govastileto.gr