ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Το φανταστικό κόλπο για λαχανικά στον ατμό

to-fantastiko-kolpo-gia-lachanika-ston-atmo

Εύκολος και υγιεινός τρόπος με όλη τη γεύση

Παρά τις φήμες, τα λαχανικά στον ατμό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματός τους ώστε να διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.

Και ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Τα λαχανικά στα μικροκύματα παραμένουν υγιεινά, καθώς δεν χρειάζονται πρόσθετα λιπαρά, όπως όταν τα τηγανίζουμε με λάδι.

Και την ίδια ώρα δεν έχουμε απώλεια βιταμινών, όπως όταν τα βράζουμε και η βιταμίνη C καταλήγει στο νερό.

Όλα τα λαχανικά γίνονται στον ατμό στα μικροκύματα, από το μπρόκολο και τα καρότα μέχρι τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το σπανάκι κ.λπ.

Αφού πλύνουμε λοιπόν καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Και κατόπιν έχουμε δύο επιλογές μαγειρέματος.

Είτε τα βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, είτε τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα καλύπτουμε με τρία χαρτιά κουζίνας νοτισμένα με νερό.

Και στους δύο τρόπους βάζουμε τον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή ένταση και δεν χρειάζονται παρά μερικά λεπτά.

Λαχανικά με φύλλα σαν το σπανάκι θέλουν 3 λεπτά, τα μαλακά λαχανικά σαν το μπρόκολο και το κουνουπίδι 3-4 λεπτά, τα σπαράγγια 4-6 λεπτά και τα πιο σκληρά, όπως τα καρότα, από 6-8 λεπτά.


newsbeast.gr