ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πώς να εκπαιδεύσουμε το σκύλο μας να μην γαβγίζει συνεχώς

pos-na-ekpedefsoume-to-skilo-mas-na-min-gavgizi-sinexos

Στα σκυλιά αρέσει να γαυγίζουν καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας χαρετούν ή να φωνάζουν σε έναν ξένο να απομακρυνθεί από το σπίτι μας. Όμως το υπερβολικό γαύγισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό τόσο για εμάς όσο και για τους μη ζωόφιλους γείτονές μας.

Όταν βλέπουμε το σκύλο μας να γαβγίζει υπερβολικά στους επισκέπτες, εμείς πολύ συχνά αντιδρούμε επιπλήττοντας τον.

Αντίθετα, λιγότερο συχνά τον επαινούμε όσο είναι ήρεμο μπροστά στους ξένους.

Ορίστε ορισμένες συμβουλές για το πώς να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να είναι ήσυχος:

•    Κάθε φορά που ο σκύλος σας γαβγίζει σε έναν περαστικό και αφού έχει γαβγίσει για λίγα δευτερόλεπτα, επαινέστε τον για την προσπάθεια του να σας ενημερώσει για τον "ξένο" και μετά, ζητήστε του να ΗΣΥΧΑΣΕΙ. Αν σταματήσει να γαβγίζει και παραμείνει ήσυχος, επαινέστε τον. Ίσως χρειαστεί να του δείξετε ένα νόστιμο μεζέ για να τον βοηθήσετε να συγκεντρωθεί σε σας και να ηρεμήσει. Τότε, δώστε του τη λιχουδιά. Κάθε φορά που επαναλαμβάνετε την άσκηση αυξήστε τον χρόνο κατά τον οποίο απαιτείτε ο σκύλος σας να είναι ήσυχος.

•    Αν ο σκύλος συνεχίσει να γαβγίζει, αυξήστε την ένταση της φωνής σας ή χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος για να ενισχύσετε την εντολή σας, αλλά επαινέστε τον μόλις αυτός ησυχάσει.

•    Θα χρειαστεί αρκετές επαναλήψεις (θα σας βοηθήσει αν έχετε συχνά επισκέπτες!) αλλά καθώς περνάει ο καιρός, αυξήστε τον χρόνο κατά τον οποίο θέλετε ο σκύλος σας να είναι ήσυχος. Τέλος, ίσως σας φανεί χρήσιμο να μετράτε τα δευτερόλεπτα όση ώρα προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου σας από τον περαστικό όταν τον πάτε βόλτα.

•    Πάντα να είστε συνεπείς στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Πολλές προσπάθειες εκπαίδευσης του σκύλου αποτυγχάνουν εξαιτίας της ασυνέπειας εκ’ μέρους του εκπαιδευτή.

•    Ποτέ μην επιπλήττετε το σκύλο κάθε φορά που γαβγίζει. Να τον επιπλήττετε μόνο επειδή παράκουσε την εντολή σας να είναι ήσυχος. Αλλά μόλις υπακούσει, επαινέστε τον θερμά!


govastileto.gr