ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Θεσσαλονίκη: Σε νήπια Βραβείο καλύτερης αναπαράστασης ηλιακού συστήματος

thessaloniki-se-nipia-brabeio-kalyteris-anaparastasis-iliakoy-systimatos

Τα παιδιά του 37ου Νηπιαγωγείου κέρδισαν βραβείο

Το βραβείο της καλύτερης αναπαράστασης του ηλιακού συστήματος κέρδισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 37ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην Ξηροκρήνη, στο πλαίσιο του διαγωνισμού ρομποτικής της WRO HELLAS και συγκεκριμένα στην κατηγορία Νηπιαγωγεία, όπου κεντρικό θέμα ήταν «ο Γαλαξίας μας».

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ράνια Ιατροπούλου, τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά -και με διά ζώσης διδασκαλία και εξ αποστάσεως- μαθαίνοντας για το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες. Έτσι δημιουργήθηκε μια επιδαπέδια πίστα, φτιαγμένη από διάφορα υλικά, που απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, τον γαλαξία ή το ηλιακό σύστημα.

Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ, που κινείται ανάμεσα από πλανήτες, κομήτες, αστεροειδείς νεφελώματα, σύμφωνα με τις εντολές που τού δίνουν τα παιδιά, οι ομάδες των παιδιών του νηπιαγωγείου δείχνουν πώς είναι το ηλιακό μας σύστημα και το διάστημα και τονίζουν ότι η Γη είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος.

Η κ. Ιατροπούλου επισήμανε ότι τα παιδιά, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, κέρδισαν εκτός από το βραβείο, τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, την εμπειρία της συνεργασίας και το εφόδιο της γνώσης για το μέλλον.

*Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το 37ο Νηπιαγωγείο


typosthes.gr