ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για το νέο γήπεδο

paok-egkrithike-to-rymotomiko-schedio-efarmogis-gia-to-neo-gipedo

Ευχάριστα νέα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ακόμη ένα βήμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έγινε με την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδόυ Εφαρμογής από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης, με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να αναφέρεται στο θέμα λέγοντας πως «είμαι συγκινημένος που έφτασε το θέμα σε τελικό στάδιο, μετά από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις και συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια ιστορική και σημαντική απόφαση για την πόλη».

Συνεχίζοντας, στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι «ουσιαστικά με αυτή την απόφαση κλείνει ένας μακρύς κύκλος για ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει με πολλά επιμέρους θέματα περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, πολεοδομικά. Το αξίζει ο ΠΑΟΚ, το αξίζει η Τούμπα, το αξίζει η πόλη και πρέπει να γίνει με τον καλύτερο και συντομότερο τρόπο».

Το Σώμα, στη σημερινή συνεδρίαση, ενέκρινε τους πολεοδομικούς όρους με επιμέρους επισημάνσεις, απορρίπτοντας τη μία ένσταση που κατατέθηκε για την οποία, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του τμήματος Αστικού Σχεδιασμού, Κατερίνα Δαναδιάδου, είναι αβάσιμη, καθώς οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν αίρονται επί της ουσίας από τις διατάξεις του νόμου.

Υπέρ της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ τάχθηκαν στις τοποθετήσεις τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλης Γάκης, Γιώργος Ορφανός και Σπύρος Βούγιας, υπογραμμίζοντας πως το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, είπε ότι μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα τέτοιο γήπεδο, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του εάν θα πρέπει όλος ο χώρος να διατεθεί στην ΠΑΕ.


newsbeast.gr