ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μαζικές αντιδράσεις από τους Ιάπωνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Ζητούν την ακύρωσή τους

mazikes-antidraseis-apo-tous-iapones-gia-tous-olybiakous-agones-zitoun-tin-akyrosi-tous

Αρνητικό το κλίμα λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού

Μόνο θετικά δεν βλέπουν στην Ιαπωνία τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, με περισσότερα από 270.000 άτομα να έχουν υπογράψει μία έκκληση μέσω διαδικτύου για την ακύρωσή τους, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πραγματοποίησή τους εν μέσω πανδημίας.

Έντεκα εβδομάδες μένουν μόνο για την έναρξη των αγώνων, οι οποίοι ήδη είχαν αναβληθεί το 2020 λόγω του κορωνοϊού, με το ερώτημα αν μπορεί το Τόκιο να φιλοξενήσει, εθελοντές, αθλητές, δημοσιογράφους και κοινό, να παραμένει.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει πει επανειλημμένα πως οι αγώνες πρέπει να πραγματοποιηθούν ως σύμβολο του θριάμβου αντιμετώπισης της πανδημίας, με αυστηρά COVID-19 πρωτόκολλα για όλους τους συμμετέχοντες.

Ωστόσο η Ιαπωνία περνάει ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού, με το Τόκιο και μεγάλες πόλεις να βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία ήταν να λήξει στις 11 Μαΐου αλλά πήρε αναβολή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το 72% των Ιαπώνων θέλουν να αναβληθούν οι αγώνες. Σημαντικός παράγοντας ανησυχίας τους είναι πως μόλις το 2.2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, τη στιγμή που εκατομμύρια δόσεις εμβολίων παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι υγείας έχουν αποκαλύψει πως 28 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer είναι στα χέρια τους από τα τέλη Απριλίου και τα 24 εκατομμύρια βρίσκονται ακόμη σε καταψύκτες.


newsbeast.gr