ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Γιατί να προσφέρετε στον σκύλο σας ελαιόλαδο;

giati-na-prosferete-ston-skilo-sas-eleolado

Το γνωρίζετε ότι το ελαιόλαδο μπορεί να ωφελήσει τον σκύλο σας όπως εσάς; Με μέτρο βέβαια και όσο ακριβώς προβλέπεται για το καθημερινό του διαιτολόγιο.

Τα πλεονεκτήματα από την προσθήκη της κατάλληλης ποσότητας ελαιόλαδου στη διατροφή του αγαπημένου σας φίλου είναι τα εξής:

Ενισχύει και προστατεύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Όπως είναι γνωστό, το ελαιόλαδο έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως είναι η πολυφαινόλη, η χλωροφύλλη και η βιταμίνη Ε που συμβάλουν στην ενδυνάμωση της φυσικής άμυνας του ζώου, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί εγκαίρως ασθένειες.

Δίνει τόνωση και ενέργεια στον οργανισμό του ζώου. Πιο συγκεκριμένα με την κατανάλωση ελαιόλαδου η αναπνοή γίνεται ευκολότερη και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον περιορίζει την εκδήλωση άσθματος και των δυσάρεστων συνεπειών του κι αυτό για ορισμένες ράτσες είναι άκρως σημαντικό, όπως είναι για παράδειγμα τα μπουλντόγκ που αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες ως προς την αναπνοή τους.

Προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Είναι από τα πιο σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση ελαιόλαδου, η παράταση δηλαδή του προσδόκιμου ζωής του σκύλου καθώς εμποδίζει τη ριζική αλλοίωση των κυττάρων που οδηγεί σταδιακά στο γήρας. Με τον εμπλουτισμό της διατροφής του αγαπημένου σας φίλου με ελαιόλαδο όμως, εξασφαλίζετε με άλλα λόγια περισσότερα χρόνια συντροφιάς μαζί του.

Ενισχύει τη γεύση. Δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στη ξηρά τροφή του σκύλου σας και θα εκπλαγείτε από το πόσο περισσότερο θα την ευχαριστηθεί. Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη, λειτουργώντας και ως ενισχυτικό γεύσης, μπορεί να μετατρέψει την ώρα του γεύματος σε πραγματική απόλαυση για τον αγαπημένο σας φίλο!

Η κατανάλωση ελαιόλαδου συμβάλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχει βοηθούν το ζώο να χάσει εύκολα τα περιττά του κιλά απομακρύνοντας από τα κύτταρα το περίσσιο λίπος. Παράλληλα συντελεί και στη διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους.

Περιορίζει τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου στο σκύλο που αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες άνω των 10 ετών. Παράλληλα μετριάζει την εκδήλωση συμπτωμάτων διάφορων ασθενειών όπως είναι για παράδειγμα ο διαβήτης ή οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση ελαιόλαδου από το σκύλο μας διατηρεί σε άψογη κατάσταση τα εγκεφαλικά του κύτταρα, προσφέροντας διαύγεια και ισχυρή αντίληψη.

Προσφέρει λάμψη και ζωντάνια στη γούνα του σκύλου σας. Η παλιά καλή συνταγή της γιαγιάς δεν αφορά μόνο τα δικά μας μαλλιά, αφού το λάδι μπορεί να αναζωογονήσει και το τρίχωμα του σκύλου μας. Αλείψτε τα χέρια σας λοιπόν με ελαιόλαδο και περάστε τα δάχτυλα σας ανάμεσα στη γούνα του. Κάντε το ίδιο ακόμα κι αν ο αγαπημένος σας φίλος είναι κοντότριχος. Συνδυάστε το και με ένα ελαφρύ μασάζ που θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και που θα ευχαριστήσει το σκύλο σας περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε!


govastileto.gr