ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Formula 1: «Κόπηκε» το τουρκικό γκραν πρι – Και δεύτερος αγώνας στην Αυστρία

formula-1-kopike-to-tourkiko-gkran-pri-kai-defteros-agonas-stin-afstria

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έφεραν αλλαγές στο πρόγραμμα της σεζόν

Ο κορονοϊός έφερε και νέες αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν στη Formula 1. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/05) η διοργανώτρια Αρχή, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν ως αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η διεξαγωγή του τουρκικού γκραν πρι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει το διάστημα 11-13 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος μετέθεσαν το γαλλικό γκραν πρι μια εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να προσθέσουν στο καλεντάρι έναν δεύτερο αγώνα στην Αυστρία, με την ονομασία «γκραν πρι Στυρίας» (η περιοχή, στην οποία βρίσκεται η πίστα του Σπίλμπεργκ), που θα διεξαχθεί το διάστημα 25-27 Ιουνίου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν «κολλητά» τρεις αγώνες, καθώς το γκραν πρι της Αυστρίας διατηρεί τις αρχικές ημερομηνίες διεξαγωγής (2-4 Ιουλίου). Μετά από αυτές τις αλλαγές, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2021 συνεχίζει να έχει 23 γκραν πρι.


newsbeast.gr