ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τούρτα ferrero

toyrta-ferrero

Μια τούρτα σκέτη λιγούρα!

ΥΛΙΚΑ:

Για τα brownies:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 αυγά, medium
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 60 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Για τη μαρέγκα φουντουκιού:

  • 80 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη, χωρισμένη στη μέση
  • 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 15 ml χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γκανάζ σοκολάτας:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Για την επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού:

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 60 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 60 γρ. κακάο
  • 6 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση:

  • 200 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • Σοκολατάκια τύπου ferrero rocher

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Για τα brownies:

  1. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο και τα λιώνουμε με μέθοδο μπεν μαρί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  2. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  3. Ύστερα, αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας ταυτόχρονα για να μην ψηθούν.
  4. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε 3 στρογγυλές φόρμες για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20εκ., τις βουτυρώνουμε, στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο τους, μοιράζουμε το μείγμα στο εσωτερικό τους και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Κατόπιν, χτυπάμε ελαφρώς τις φόρμες για να κάτσει καλά το μείγμα, μοιράζουμε και στις 3 τα δάκρυα σοκολάτας και ψήνουμε τα brownies στους 180°C στον αέρα για 20-22 λεπτά.
  7. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μαρέγκα φουντουκιού:

  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα φουντούκια, το αλεύρι, τα 30 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να προκύψει μία μαρέγκα.
  3. Μόλις προκύψει, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
  4. Με το που αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
  5. Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε τη μαρέγκα από το μίξερ και τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μην κάτσει η μαρέγκα.
  6. Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  7. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο ίσιο ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω του ένα στρογγυλό πιάτο ή ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ. και σχηματίζουμε 2 κύκλους με ένα μολύβι σκιαγραφώντας την περίμετρο του πιάτο.
  8. Αμέσως μετά, γεμίζουμε τους κύκλους με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνοντας κυκλικές κινήσεις (θέλουμε οι 2 στρώσεις μαρέγκας να είναι ισόπαχες και ομοιόμορφες).
  9. Τέλος, ψήνουμε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C στον αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  10. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για την γκανάζ:

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε την γκανάζ σε ένα μπολάκι, την σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται σε αυτήν και την αφήνουμε στην άκρη.

Για την επικάλυψη:

  1. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  2. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη σοκολάτα, την πραλίνα φουντουκιού, το κακάο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Μόλις είναι έτοιμη αδειάζουμε την επικάλυψη σε 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σύνθεση:

  1. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο το ένα brownie, ρίχνουμε ομοιόμορφα λίγη γκανάζ από πάνω του, καλύπτουμε με τη μία μαρέγκα και απλώνουμε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής λίγη επικάλυψη σε όλη την επιφάνεια.
  2. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ακριβώς από πάνω το δεύτερο brownie, απλώνουμε ομοιόμορφα την επικάλυψη πάνω του, καλύπτουμε με τη δεύτερη μαρέγκα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γκανάζ.
  3. Τέλος, τοποθετούμε το τελευταίο brownie από πάνω, απλώνουμε σε όλη την τούρτα την υπόλοιπη επικάλυψη, στολίζουμε την τούρτα γύρω-γύρω με τα φουντούκια και στην κορυφή της με τα σοκολατάκια φερέρο και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα.
  4. Μόλις είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε άλλη μία γκανάζ και να περιχύσουμε την τούρτα από πάνω ώστε να καλυφθούν τα φουντούκια, όπως τα σοκολατάκια.


cooking.sigmalive.com