ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Λαχταριστά soft cookies με λεμόνι

laktarista-soft-cookies-me-lemoni

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και σοκολατένια μπισκότα για ένα τέλειο σνακ! 

Υλικά για περίπου 25 cookies

  • 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο λεμονάτα τα θέλουμε)
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλ. του τσαγιού αλεύρι (ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

  1. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, διαμέτρου περίπου ενάμιση-δύο εκατοστών.
  3. Σε μια λαδόκολλα ή δίσκο ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε τα μπαλάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν ολόγυρα.
  4. Ψήνουμε στους 180o C για 10-12 λεπτά. Η επιφάνεια τους μόλις βγουν από τον φούρνο είναι μαλακή και ελαστική, αλλά γρήγορα γίνονται τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, ενώ θα έχουν «απλώσει» παίρνοντας ένα κυκλικό, επίπεδο σχήμα.


govastileto.gr