ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μία από τις μεγαλύτερες πεζογέφυρες στον κόσμο βρίσκεται στην Ιταλία

mia-apo-tis-megalyteres-pezogefyres-ston-kosmo-vrisketai-stin-italia

Δημιουργήθηκε το 1923 με σκοπό να εξυπηρετήσει τους εργάτες της περιοχής

Μία από τις μεγαλύτερες πεζογέφυρες στον κόσμο ακόμη και σήμερα, η Ponte Sospeso χτίστηκε στην Ιταλία το 1923 για να βοηθήσει τους εργαζομένους σε ένα τοπικό εργοστάσιο καρφιτσών να προσεγγίζουν το χώρο εργασίας τους πιο γρήγορα.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, το Societa Metallurgica Italiana παρήγαγε μεταλλικά προϊόντα σε μια σειρά εργοστασίων παραγωγής στην Ιταλία. Ένα από αυτά ήταν και το εργοστάσιο καρφίτσας και καρφιών στο χωριό Mammiano Basso, βαθιά στους λόφους της Τοσκάνης. Πολλοί εργάτες σε αυτό το εργοστάσιο προέρχονταν από το γειτονικό χωριό Popiglio, στην άλλη πλευρά της κοιλάδας του ποταμού Λίμα.

mia-apo-tis-megalyteres-pezogefyres-ston-kosmo-vrisketai-stin-italia

Η διαδρομή από το Popiglio προς το εργοστάσιο ήταν αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα. Το καλοκαίρι, οι εργάτες κατέβαιναν στην κοιλάδα και διέσχιζαν το ποτάμι, ενώ το χειμώνα και την άνοιξη, οι βροχές και τα λιωμένα χιόνια σήμαιναν ότι η στάθμη του ποταμού ανέβαινε και ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να κάνουν παράκαμψη 6 χιλιομέτρων γύρω από την κοιλάδα δύο φορές την ημέρα.

Ο διευθυντής του εργοστασίου, Vincenzo Scotti Douglas, που είχε δίπλωμα μηχανικού από τις ΗΠΑ, το 1920 σχεδίασε μια γέφυρα για πεζούς, την οποία κατασκεύασαν κτίστες και μεταλλουργοί του εργοστασίου. Χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για την κατασκευή της, αλλά τον Ιανουάριο του 1923 άνοιξε για χρήση από τους εργάτες του εργοστασίου.

mia-apo-tis-megalyteres-pezogefyres-ston-kosmo-vrisketai-stin-italia

Η μεταλλική πεζογέφυρα έχει μήκος 227 μέτρα και πλάτος μόλις 80 εκατοστά, ενώ μέχρι και το 2006 κατείχε τον τίτλο της μεγαλύτερης πεζογέφυρας στον κόσμο, μέχρι που αυτός πέρασε στη γέφυρα Kokone Yume στην Ιαπωνία.

Αν και σήμερα δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται ιδιαιτέρως από τους κατοίκους της περιοχής, και το εργοστάσιο είναι πια κλειστό, αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή. Η Ponte Sospeso απέχει περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από τη Φλωρεντία και η πρόσβαση σε αυτήν, όπως και στο πάρκινγκ, είναι δωρεάν.


newsbeast.gr