ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Κρέπες με σπανάκι και ρικότα

krepes-me-spanaki-ke-rikota

Κρέπες με σπανάκι και ρικότα

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 300 ml γάλα

Για τη γέμιση

  • Κρόκος από 1 αυγό
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 350 γρ. ρικότα
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Μπεσαμέλ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα αυγά με το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αργά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα χωρίς σβώλους.
  2. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μια κουτάλα από τη ζύμη της κρέπας. Μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη για κρέπες.
  3. Για τη γέμιση ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ρικότα, τον κρόκο, το σπανάκι, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύομε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με τη γέμιση και τις κλείνουμε.
  4. Βάζουμε τις κρέπες σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 10/15 λεπτά.


 govastileto.gr