ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μελιτζανοκεφτέδες

melitzanokeftedes

Αγαπημένος αλμυρός μεζές που θα λατρέψεις.

ΥΛΙΚΑ:

Για 24-26 κεφτέδες:

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
  • 100-150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. για το πανάρισμα
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό, medium
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Dip γιαουρτιού με το δυόσμο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  1. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου, τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μία ξύλινη κουτάλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τη ρίγανη, το ξύδι, το αυγό, τη φέτα, τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης κάνοντας απαλές κινήσεις.
  4. Ύστερα, σε ένα ταψί απλώνουμε το αλεύρι, πλάθουμε μπαλάκια περίπου των 40 γρ. με το μείγμα με τις μελιτζάνες και τα αλευρώνουμε.
  5. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  6. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τους μελιτζανοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
  7. Μόλις είναι έτοιμοι, μεταφέρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
  8. Τέλος, σερβίρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες μαζί με το dip γιαουρτιού.


cooking.sigmalive.com