ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Συγκλονίζει η γιαγιά βρέφους που πέθανε: «Της έκαναν 3 υπέρηχους και ήταν καλά»

sygklonizei-i-giagia-vrefous-pou-pethanetis-ekanan-3-yperixous-kai-itan-kala

Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου δίδυμου βρέφους στο Μακάριο. Το άτυχο νεογνό γεννήθηκε νεκρό και χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή του από την Αγγελική Παπέττα και τον Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Η νεκροτομή δεν κατέδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους ενώ θα σταλούν περαιτέρω δείγματα για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Μακαρίου, δρ. Άκης Χριστοφίδης ενώ παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και η γιαγιά του άτυχου βρέφους προβάλλοντας την εκδοχή της οικογένειας. Η γιαγιά μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι την περασμένη Δευτέρα η κόρη της υποβλήθηκε σε 3 υπέρηχους οι οποίοι δεν κατέδειξαν κάτι στα δυο βρέφη. Από πλευράς του ο γυναικολόγος ανέφερε ότι ήταν ενδομήτριος θάνατος και όχι θάνατος βρέφους το οποίο γεννήθηκε.

«Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη που ανήκει στην κατηγορία μονοχοριακά διαμιακών διδύμων. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδυμα τρέφονται από τον ίδιο πλακούντα και βρίσκονται σε δύο αμνιακούς σάκους».

Παράλληλα συμπλήρωσε τα εξής «Σαφέστατα δεν ισχύει ιατρική αμέλεια, αντίθετα θα αποδείξουμε στο τέλος ότι υπήρχε εγρήγορση και ετοιμότητα για να σωθεί το δεύτερο έμβρυο».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έγκυος ήταν στο νοσοκομείο από της 15 Φεβρουαρίου και την είχαμε από στενή παρακολούθηση» ανέφερε.

Επιπλέον τόνισε ότι μόλις διαπιστώσαν κάτι ανησυχητικό, κλήθηκε εκτάκτως στο χειρουργείου όπου διαπιστώθηκε πριν την καισαρική ο ενδομήτριος θάνατος, σημείωσε ο γυναικολόγος. 

Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση η γιαγιά του βρέφους Δήμητρα Αντρέου θέλοντας να εκφράσει τη δική τους άποψη.

Πρώτιστα τόνισε ότι το μεγάλο παράπονο τους είναι πως  ο δρ. Χριστοφίδης θέλει να ωραιοποιήσει αυτή την κατάσταση.


sigmalive.com