ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τι αλλάζει στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με το «βαθύ κόκκινο»

se-vathy-kokkino-oli-i-m-e-thessalonikis-ti-allazei-ston-dimo-kordelioy-eyosmoy

Η δημοτική αρχή ενημερώνει τους κατοίκους για τις τροποποιήσεις που φέρνουν τα νέα αυστηρότερα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή

«Με εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων και απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σε «βαθύ κόκκινο» (καθολικό lockdown) μπαίνει το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (σ.σ. Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκη), από το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου, με τις αντοχές των νοσοκομείων στην πόλη και όλη τη χώρα να δοκιμάζονται», αναφέρει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση, την οποία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, παρά βλέπουμε το τέλος με τα εμβόλια», φέρνει αλλαγές και στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, οι οποίες συνοψίζονται από τη δημοτική αρχή ως εξής:

«1) Το υφιστάμενο lockdown που ίσχυε για το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου μέχρι τις 8 Μαρτίου, παρατείνεται μέχρι τις 16 Μαρτίου.

2) Το ωράριο κυκλοφορίας τις καθημερινές μεταβάλλεται κατά τρεις ώρες. Το νέο ωράριο είναι από τις 05:00 μέχρι τις 21:00, έναντι του 05:00 - 18:00 που ισχύει μέχρι σήμερα. Κι αυτό διότι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι μέρος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ακολουθεί τα μέτρα που ισχύουν γι' αυτή.

3) Αντίστοιχα, το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις επιτρέπονται από τις 05:00 μέχρι τις 19:00, ενώ μέχρι σήμερα ήταν έως τις 18:00.

4) Όσοι στέλνουν sms 2 στο 13033 για σούπερ μάρκετ ή sms 3 για συναλλαγές με τράπεζες, οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός του δήμου ή 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας του.

5) Για το sms 6, για άθληση και έξοδο με κατοικίδιο, οι έξοδοι θα γίνονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα με τον αριθμό 6 στο 13033 και να πάρει αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του».

«Κατά τα λοιπά ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα», καταλήγει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.


makthes.gr